O pětikačku!

Naši milí čtenáři, tiskárna nám zdražila tisk. Je taková doba. Naštěstí to na jeden výtisk nevychází o moc. Stačí pěti kačka. Místo 50,- Kč teď musí výtisk stát 55,- Kč s platností zpětně od prvního letošního čísla. Takže roční předplatné se zvyšuje z 300 na 330 Kč. KROKY jsou a zůstanou neziskové.

Chcete-li nahlédnout pod pokličku, není problém: Veškeré platby předplatného jsou v podstatě dobrovolné příspěvky. Takže horní hranice není stanovena. Pokud chcete něco přidat, budeme rádi. (Třeba by nebylo špatné, abychom si mohli dovolit předplatit nějaký lepší zdroj obrázků na internetu. Zatím musíme hledat jen ty, co jsou úplně zdarma.) 

Na co se spotřebují Vaše peníze? Autoři přispívají bez nároku na honorář. Nejvíc peněz sebere tisk a poštovné. Nějakou finanční odměnu dostává grafik (což je nyní grafička Jitka) a staro-nově Honza, kterému se úloha změnila. Honza tvoří nyní spolu s Irenou šéf-redaktorské duo. Připravuje všecko tak, aby se grafik mohl soustředit jen na grafiku a nemusel řešit redakční záležitosti (práva apod.) Koriguje články, shání obrázky a svolení s použitím… Tohle dělal i předtím, současně s grafikou, ale bylo toho na jednoho moc. Nová grafička ubrala Honzovi tu grafickou práci, ale bude chvíli trvat, než Honza Jitce předá své desetileté (pardon: jedenáctileté) zkušenosti s tvorbou KROKŮ. Odměna Jitce a Honzovi? V porovnání s tím, kolik je to stojí času, to nejsou nijak závratné sumy, ale aspoň něco. Jinak spolupracovníků, kteří pracují úplně zdarma, je na Krocích hodně: krom autorů ještě několik ochotných důchodců, kteří balí vícekusové zásilky. Suma sumárum je to kolem 20 lidí napříč republikou, napříč věkem, napříč církvemi, napříč obdarováním. Nepočítám všechny Vás, kdo si časopis objednáte a zaplatíte předplatné nebo i  víc… A každého, kdo o časopise řekne dalším lidem, kteří se jako čtenáři přidají. Když nás na to bude víc, nakonec třeba budeme moci i snížit cenu výtisku! To by bylo něco! Snad to je k Boží slávě a k obohacení Vaší duše! Aspoň tak po tom toužíme. 

Přejeme Vám naším heslem: Jistým krokem správným směrem! 

Za redakci Irena a Honza 

PS: Samozřejmě, KROKY jsou papírový prostor pro sdílení! Jestli máte od Pána Boha obdarování, kterým byste mohli obohatit ostatní na stránkách časopisu KROKY, dejte vědět do redakce!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..